>Η ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ…

>

General Gap Α slap in gap’s face: οι ΗΠΑ κάλεσαν την Τουρκία να τις εκπροσωπεί διπλωματικά και να δρα ως “δύναμη προστασίας” τους στη Λιβύη!

Η  Τουρκία ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση-πρόκληση.
Η είδηση μπορεί να πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας, αλλά το χαστούκι στην ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ηχηρό.

Πολλά μπορεί να λέχθηκαν και να γράφτηκαν αυτές τις μέρες για την αμφιλεγόμενη στάση της Τουρκίας έναντι της συμμαχίας και έναντι των Αράβων στο θέμα της Λιβύης. Αναμενόμενο, έτσι δεν είναι; Τυπική Τουρκία.
Η ουσία είναι, ότι οι ΗΠΑ με την πρόσκληση αυτή, έδειξαν ξεκάθαρα ποιο κράτος θεωρούν αξιόπιστο και σταθερό στη Ν.Α. Μεσόγειο, ώστε να του αναθέσουν τη διπλωματική τους εκπροσώπηση και προστασία επί του εχθρικού πλέον εδάφους “Λιβύη”, σε μια τόσο κρίσιμη για την ανθρωπότητα στιγμή.
Ενώ η Ελλάδα έσπευσε με ακατανόητη και επικίνδυνη βιασύνη να παραχωρήσει έδαφος, θάλασσα και αέρα για την πραγμάτωση μιας βιαστικής απόφασης του Σ.Α., με εμφανή τον πρόχειρο σχεδιασμό, ασαφείς στόχους και ανοιχτές διχογνωμίες μεταξύ επιχειρούντων, η Τουρκία κατήγαγε μία διπλωματική νίκη χωρίς να έχει παραχωρήσει απολύτως τίποτα. Mάλιστα, οι ΗΠΑ θα της χρωστάνε και χάρη!
Ταυτόχρονα συνεχίζει να καιροσκοπεί από το παρασκήνιο προς τα που θα γείρει η πλάστιγγα στη Λιβύη, για να τοποθετηθεί “σωστά” την επόμενη μέρα.
Οι αυτοκρατορίες προτιμούν να αναθέτουν αυτές τις αποστολές σε συμμάχους που θεωρούν αποτελεσματικότερους και σταθερότερους.

Αν η ελληνική οικονομική και εθνική εθελοδουλεία συνεχιστεί, και με δεδομένο τον αποκρουστικό νεοοθωμανισμό που ξεδιπλώνεται μέσα στην Ελλάδα επί 20 συναπτά έτη, να μην πέσουμε και από τα σύννεφα, αν κάποιο πρωί διαπιστωθεί ότι “έχει ανατεθεί στη Τουρκία η ελληνική υπεργολαβία και η διπλωματική διαμεσολάβηση προς τις ΗΠΑ για τις υποθέσεις του ελληνικού προτεκτοράτου”.

ΕΚΤΟΣ, ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ…

Η ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ…        απο το   αλλενακι

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: