>Παρουσίαση των προσκυνηματικών περιηγήσεων της προ του Άθω περιοχής

>

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Τις τοπικές προσκυνηματικές περιηγήσεις θα παρουσιάσει αυτόν το μήνα στο ευρύ κοινό η προ του Άθω περιοχή, ένας προορισμός εξ’ ορισμού προσκυνηματικός. Πρόκειται για… τόπο ιδιαίτερο, μια που η γειτνίασή του με τo μοναδικό ζωντανό και απέραντο θρησκευτικό μνημείο – το Άγιο Όρος – τον καθιστά αυτόματα ως πόλο έλξης του λεγόμενου «θρησκευτικού» ταξιδευτή, του ανθρώπου δηλαδή που βρίσκει την αναψυχή του, κατευθυνόμενος σε τόπους προσκυνήματος. Η ευρύτερη προ του Άθω περιοχή όμως διαθέτει πλήθος άλλων προσκυνημάτων και διαδρομών, που αποτελούν σημεία αναφοράς για την ανάπτυξη της τάσης των «θρησκευτικών περιηγήσεων». Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς το σύνολο των προσκυνηματικών διαδρομών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου τότε μπορεί να μιλήσει μετά βεβαιότητας για έναν προσκυνηματικό προορισμό αξιώσεων, που επιβάλλεται να προβληθεί και να προωθηθεί όχι μόνο στον ελλαδικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου, το γραφείο Ε.Ο.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας, το ΗΑΤΤΑ, και την Αγιορειτική Εστία, ο Οργανισμός οργανώνει παρουσίαση των προσκυνηματικών περιηγήσεων της περιοχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, στις 11 το πρωί στην Αγιορειτική Εστία.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας / πρώτη παρουσίαση έργου του Βρετανού αναγεννησιακού καλλιτέχνη Doug Patterson στην Ελλάδα μετά την έκθεσή του στο National Theatre of London και στο Tarayama Foundation of Bhutan, με έργα του που αναφέρονται στις Μοναστικές Κοινότητες (Άγιο Όρος & Αγία Αικατερίνη Σινά) και εμπνέονται από τις διαδρομές περιηγητών όπως ο Vasili Gregorovic Barsky (1701-1747), ο Samuel Davis (1760 – 1819) και ο Hercules Brabazon Brabazon (1820 – 1904).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι επιχειρηματίες / μέλη του Οργανισμού θα προσφέρουν στα 3.500 μέλη του ΗΑΤΤΑ πακέτα εκδρομών, που σχετίζονται με επισκέψεις στους προσκυνηματικούς τόπους και στα μνημεία της περιοχής.

Πρόκειται για κορυφαίο και ουσιαστικό προωθητικό γεγονός, το οποίο αφενός μεν θα αναδείξει ιστορικά και πολιτιστικά τη βυζαντινή ιστορία της περιοχής, από την άλλη θα αποτελέσει εφαλτήριο προβολής μιας πολλά υποσχόμενης μορφής περιήγησης, η οποία σήμερα αποτελεί ζητούμενο εθνικό τουριστικό πυλώνα.

πηγη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: