>Ο Επίλαρχος Πάγκαλος και τα 155 άρματα μάχης

>

Μέσα στη Βουλή κύλησαν σήμερα οι καλολαδωμένες ερπύστριες 155 αρμάτων διαλύοντας το δίλημμα «τρόικα ή τανκς». Αποτέλεσμα: και τρόικα και τανκς. Μερικά άρματα που ρέταραν επί ημέρες, δήλωσαν πως βάζουν πάνω από την αξιοπρέπειά τους το συμφέρον της τρόικας και των μίσθαρνων οργάνων τους και ώ του θαύματος πήραν μπρος.
Έξω από τη Βουλή η παρουσία των ακούραστων αγανακτισμένων πολιτών είχε κουράσει τους ακαμάτηδες νεοσοσιαλιστές πολιτικούς. Πολύ ενοχλητικοί οι μεροκαματιάρηδες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνεργοι, αυτοί που έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι με τις ψαλιδισμένες συντάξεις, τα παιδιά και τα εγγόνια όλων αυτών. Έτσι, είχε από χθες τεθεί σε συναγερμό η εμπροσθοφυλακή των μηχανισμών καταστολής. Οι αγανακτισμένοι που βρίσκονταν στην πλατεία έπρεπε να διαλυθούν. Όσοι είχαν αποφασίσει να ενωθούν μαζί τους σήμερα έπρεπε να αποθαρρυνθούν. 500 «αντιεξουσιαστικά» άρματα μάχης άρχισαν να ακροβολίζονται καταλλήλως. Τα γνωστά-άγνωστα άρματα. Άγνωστα σ’ εμάς, αλλά πασίγνωστα στην Αστυνομία. Τουλάχιστον τα 20-30 εξ αυτών που καθοδηγούσαν και παρότρυναν τα υπόλοιπα έχοντας βγάλει την επίσημη στολή για να φορέσουν τζινάκι και μπλουζάκι ως στολή παραλλαγής.
Τελικά τα κατάφεραν. Η Δημοκρατία τους νίκησε τον Λαό. Αυτόν τον Λαό που ξέρει όχι μόνον να αγωνίζεται, αλλά και να μιλάει και να γράφει εδώ και 4.000 χρόνια. Αυτόν που έγραψε :

«ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ». Κύριε Πάγκαλε, διατάξτε.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: