Εμπρός κ. Πρωθυπουργέ! Μη φοβάσθε! Μη χάσετε και αυτή την ευκαιρία !

Με την ευκαιρία της δήλωσης των ΗΠΑ περί «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ» (ΑΟΖ), ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ» (ΑΟΖ):
«Μετά τις δηλώσεις των ΗΠΑ ότι είναι υπέρ της «Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» (ΑΟΖ) της Κύπρου και «κάθε άλλης χώρας», γιατί η Κυβέρνηση δεν εξήγγειλε ΑΜΕΣΩΣ την Ελληνική Α.Ο.Ζ. που λύνει και τα οικονομικά μας και τα Εθνικά μας προβλήματα;
Κάθε ημέρα που θα περνά και δεν θα ασκούμε το δικαίωμα μας αυτό, αυτό το δικαίωμα θα αποδυναμώνεται και εις το μέλλον θα είναι αδύνατον να το ασκήσουμε όπως ακριβώς έγινε με την υφαλοκρηπίδα και τα 12 μίλια.
Εμπρός κ. Πρωθυπουργέ!
Μη φοβάσθε!
Μη χάσετε και αυτή την ευκαιρία!»
(πηγη)

Άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, ζητά η ΝΔ

Να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας ζητά από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Σε δήλωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζει τα εξής:
«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και στο διεθνές προσκήνιο, που σχετίζονται με τις προγραμματισμένες από την Κυπριακή Δημοκρατία έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, επαναφέρουν στην επικαιρότητα -εξ αντικειμένου- την προτροπή του προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας .
Εάν η κυβέρνηση σταθμίζει σωστά το συμφέρον της χώρας μας, δεν έχει λόγους να καθυστερεί στη λήψη και εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων».

(Πηγή)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: