Ο Ηλίας του 16ου (αιώνα) Τα … προεόρτια !

Sun, 14/08/2011 – 13:01 — Mediasoup

Ότι επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου οι εργασιακές σχέσεις διανύουν ένα βαθύ Μεσαίωνα, αυτό το βιώνουμε καθημερινά όλοι μας.

Ότι το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, ο Εφαρμοστικός και όλα τα παρελκόμενα μάς οδηγούν με μαθητική ακρίβεια σε μετωπική με την ανέχεια και την πλήρη εξαθλίωση, δε χρειάζεται να έχεις κληρονομικό χάρισμα για να το δεις.

Ότι η κυβέρνηση ετούτη διαθέτει υπουργούς που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, δε χρειάζεται να περιμένουμε το αποτέλεσμα της νεκροψίας. Η μετωπική είναι μετωπική και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Ε λοιπόν κύριε Μόσιαλε, ποσώς με ενδιαφέρουν οι τίτλοι σπουδών σας και η ακαδημαϊκή σας καριέρα. Ποσώς με ενδιαφέρουν και οι σχέσεις σας με τον πρωθυπουργό.

Δεν μπορείτε όμως να απαξιώνετε με τέτοιο προκλητικό τρόπο τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης. Εσείς αργά ή γρήγορα, θα δείτε την πόρτα της εξόδου. Η ΕΡΤ όμως θα μείνει. Και θα μείνει όχι μόνο ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας αλλά ως ένα ζωντανό κομμάτι στη συνείδηση αυτού του λαού.

Πού ακούστηκε υπουργός να βγαίνει σε ιδιωτική ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση, βλέπε ΣΚΑΪ, και να δηλώνει ότι θεωρεί πρότυπο το portal που διαθέτει η ιδιωτική επιχείρηση και ότι το site της ΕΡΤ θα έπρεπε να του μοιάσει!!!

Αν αυτό δεν είναι απαξίωση της ΕΡΤ, τότε τι είναι;

Την επόμενη ακριβώς μέρα το νέο portal της ΕΡΤ βγήκε στον αέρα και ο υπουργός Επικρατείας έμεινε εντελώς έκθετος.

Εν προκειμένω, δε με νοιάζει εάν ο κος Αλαφούζος είναι οικολόγος ή όχι και ως ένα σημείο δε με νοιάζει ποιους προσλαμβάνει στις επιχειρήσεις του και τι σόι επιχειρηματικά σχέδια έχει. Η ΕΡΤ όμως και με νοιάζει και με πονάει.

Είναι δυνατόν ο αρμόδιος υπουργός για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό μας φορέα να βγαίνει να υποστηρίζει χωρίς ίχνος ντροπής ανταγωνιστικό της ΕΡΤ ιδιωτικό φορέα, αποδίδοντας εύσημα και παράσημα, και ταυτόχρονα να θάβει την ΕΡΤ και τους ανθρώπους της; Εκτός εάν ήδη έχει γίνει η νεκροψία, οπότε φτάσαμε και στο επόμενο βήμα, που είναι το θάψιμο.

Η περίπτωση του κου Μόσιαλου, μου έφερε στο μυαλό κάποιο στέλεχος της ΕΡΤ, τοποθετημένο από το ΠΑΣΟΚ σε υψηλόβαθμη θέση, το οποίο με “μάλωσε” πριν από περίπου ένα χρόνο, λέγοντάς μου στο τηλέφωνο: “μα δεν καταλαβαίνετε ότι οι εξωτερικοί παραγωγοί χάνουν λεφτά;” Κι εγώ φυσικά απάντησα στο στέλεχος ότι σ’ αυτήν την πρόσκαιρη θέση που το ΠΑΣΟΚ σάς τοποθέτησε, είστε για να φροντίζετε για τα χρήματα της δημόσιας τηλεόρασης και όχι για την τσέπη του κάθε ιδιώτη επιχειρηματία.

Εν κατακλείδι, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο κος Μόσιαλος δεν έχει στο μυαλό του κανένα σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ. Απλώς εκτελεί εντολές, ήτοι συρρίκνωση και απολύσεις, απολύσεις, απολύσεις…

Μπορεί να του ακούγεται εξαιρετικά δυσάρεστο, αν και δε νομίζω να έχει τέτοιες ευαισθησίες, αλλά θα μείνει στην ιστορία ως ο “Ηλίας του 16ου” (αιώνα).

Μπορεί όμως να μείνει και ως ο “Ηλίας του 16ου” (ορόφου) που κάνει βουτιά σε ένα απύθμενο πολιτικό κενό.

Υ.Γ.1 Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να λέει ότι δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον της ΕΡΤ, αλλά το σκηνικό για την εκπομπή της Έλλης Στάη το ετοίμασε.

Υ.Γ.2 Υπάρχει εργαζόμενος στην Ελλάδα του 2011 που παίρνει δύο μήνες άδεια από τη δουλειά του; Ναι! Είναι η Έλλη Στάη…

(Επεξεργασία φωτογραφίας: Mediasoup)

Sun, 14/08/2011 – 13:01 — Mediasoup  Συντάκτης: Θωμάς Σίδερης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: