Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω” ….

Υπάρχουν άτομα της γενιάς του πολυτεχνείου που αγωνίστηκαν ενάντια σε αυτό το σάπιο σύστημα με νύχια και με δόντια και καταδικάστηκαν να μείνουν στην περιφέρεια (περιθώριο) του συστήματος. Ποιος από άλλες γενιές έχει το δικαίωμα να κατακρίνει τέτοια άτομα; Οι γενικεύσεις γενικά αποτελούν μέθοδο των αδυνάμων πνευμάτων. Από την πεμπτουσία του παραλογισμού τον   Ελληνικό στρατό (με τις ξακουστές σειρούλες) ως την σημερινή κατάντια να ακολουθούμε την γραμμή μερικών ΜΜΕ και να λιθοβολούμε αδιακρίτως μια ολόκληρη γενιά. Και μετά έχουμε και το θράσος να υποστηρίζουμε ότι θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα. (Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι αυτής της γενιάς για να μην μου καταλογίσετε εμπάθεια)

Και για να προλάβω αυτούς που θα κρίνουν την προσπάθεια αυτών των λίγων να τα βάλουν με το σύστημα ως εκ του αποτελέσματος αναποτελεσματική. Αυτοί οι άνθρωποι εξοστρακίστηκαν στην περιφέρεια γιατί μίλησαν λέγοντας πράγματα που αν και λογικά, έγιναν αιτία να τους καρφιτσώσουν το χαρτάκι του «γραφικού». Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει για το ότι δεν αυτοπυρπολήθηκαν ή δεν πέθαναν από απεργία πείνας; Αν δρούσαν κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση τους με το σύστημα (και βάζω όλους μας σε αυτό το σύστημα) το μόνο που θα πετύχαιναν θα ήταν να πληγώσουν τις οικογένειές τους. Δοκιμάστε να σκεφτείτε ειλικρινά την αντίδρασή σας αν κάποιος σας ανέφερε την πραγματικότητα που σήμερα βιώνετε το 2000 για παράδειγμα. Αλλά ειλικρινά. Είναι πολύ πλούσια η «στατιστική» με μη ενδεδειγμένες αντιδράσεις. Και μιλάμε για αντιδράσεις των απλών πολιτών μελών του συστήματος. Φανταστείτε την αντίδραση του κύριου συστήματος.

Ευτυχώς μια και στηρίζετε σε πολίτες μειωμένης υπολογιστικής ισχύος (στενοκέφαλους) το σύστημα έχει τεράστια πρεσβυωπία και δεν μπορεί να διακρίνει καθαρά τους ελεύθερα σκεπτόμενους που ανέκαθεν θεωρεί ως ορκισμένους εχθρούς.

Ευστάθιος Ματσαρίδης
atlandas@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: