Με μια πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη ηγεσία

Φωτογραφία

-Γειά σου ρε Ντερβίς, καραμπουζουκλή, που θέλεις τζιαι μοιράσιν που τα πετρέλαια. Γιατί δεν έρκεσαι να σκάψουμε μαζί ρε καρτάσιη; Θέλεις να σκάφτω μόνος μου να τραβώ το ζόρι τζιαι στο τέλος να μοιράζουμεν; Όπως εκάμετε με τα χωράφκια ;Το ασσιχτήρ, εν τούρτζιηκη λέξη ένεν;

ΤΗΝ περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα καλέσει Συμβούλιο Αρχηγών “για ενημέρωση και συλλογικό προβληματισμό”, μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, δηλαδή προς το τέλος του Σεπτέμβρη. Την επόμενη μέρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Αρχηγών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, πριν την αναχώρηση για τη Νέα Υόρκη. Δηλαδή, μέσα σε 24 ώρες η απόφαση άλλαξε άρδην, διότι μάλλον κατάλαβε ο Πρόεδρος ότι είναι και πάλι εκτεθειμένος. Όταν κάνεις δηλώσεις “με φόντο τις απειλές της Τουρκίας”, όπως έλεγε ο ίδιος και “στο ενδεχόμενο που η Τουρκία προβεί σε άνομη ενέργεια, κάτι που απευχόμαστε, αναμένουμε έντονη και αποτελεσματική αντίδραση από τη Διεθνή Κοινότητα”, σημαίνει ότι αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν σοβαρότατες εξελίξεις και άμεσοι κίνδυνοι. Ε, δεν είναι λογικό να καλείς Συμβούλιο Αρχηγών (το οποίο έχεις να ενημερώσεις μερικούς μήνες) μετά που οι απειλές μπορεί να γίνουν και γεγονός.
Είναι ένα παράδειγμα για να ξέρουμε ότι η ηγεσία μας, μπροστά σ΄ αυτές τις εξελίξεις, που έκαναν όλο τον κόσμο να νομίζει ότι από στιγμή σε στιγμή θα ξεσπάσει πόλεμος, χειρίζεται τα πράγματα με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και προγραμματισμό.
Αρ. Μιχ

Σχολιάστε