Τα ψέμματα τελείωσαν .

Γράφει ο Γεώργιος Παπαδάτος

Ξεγυμνωθήκαμε και η παγκόσμια κοινότητα διαπιστώνει από τις καθημερινές αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητος το πόσο …..δαιμόνιοι είμαστε .
Πρόβλεψη και προγραμματισμός – έστω και μεσοπρόθεσμα – ανύπαρκτοι .Προγραμματισμούς έκαναν οι εταίροι μας και κάποιοι άλλοι για μας οταν φρόντισαν για την αποβιομηχανοποίηση του τόπου , την καταστροφή της γεωργίας , τη συρρικνωση της αλιείας .Αντίθετα ενίσχυσαν προγράμματα και υπηρεσίες που αφορούν τον τουρισμό και την εξυπηρέτηση των τουριστών .Αυτό άρχισε δεκαετίες πριν και συνεχίζεται και σήμερα με την εκπαίδευση μωρών στην κουζίνα σαν μαγειρες ωστε να τα βγάλουν απο αλλους παραγωγικούς τομείς στο μέλλον .
Ακόμα πιο συστηματική ήταν η απαξίωση της παιδείας .Ετσι λοιπόν τα μυαλά που εμπνεύστηκαν , σχεδίασαν και κατασκεύασαν Παρθενώνες ,υπαίθρια θέατρα ,μοναδικά μνημεία και θεμελίωσαν επιστήμες και πολιτισμό ανυπέρβλητο χωρίς τη βοήθεια και επίβλεψη Αιγυπτίων ,Βαβυλωνίων ή  Περσών , στο εξής θα εμπνέωνται , θα δημιουργούν και θα σερβίρουν μοναδικά πιάτα υψηλών γευστικών προδιαγραφών .Και οι πολιτισμένοι επισκέπτες μας , αναμφίβολα ανώτεροί μας , θα μας ….χτυπούν συγκαταβατικά στην πλάτη ,και οχι μόνο ,κι εμείς σκύβοντας θα χαμογελάμε ικανοποιημένοι που κερδίσαμε την εύνοια των αφεντικών μας .
Ειναι μήπως υπερβολές ολα αυτά ; Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς βιβλία . Οι καταλήψεις των σχολείων άρχισαν πριν προλάβουν ν’ ανοιξουν, οι καταστροφές των κτηρίων και των υποδομών ειναι γεγονός και δεν υπάρχουν ούτε αρχές ούτε γονείς να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία. Κι η παγκόσμια κοινότητα γελάει μαζί μας .
Χρειάζεται πρόβλεψη για κάτι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ; Ή μήπως χρειάζεται προγραμματισμός ;
Και τα δύο σταθερά επαναλαμβανόμενα ειναι .
Και δεν τα καταφέρνομε .Χρειαζόμαστε επίβλεψη και βούρδουλα για να φέρωμε εις πέρας τα αυτονόητα .
Συνεπώς τί ελπίδες έχομε να ανακάμψωμε ; Τί προβλέπουν οι Ευρωπαίοι ; Έχει ακούσει κανείς ;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: