Λυκόφως… και η απόδραση στο φώς ! !

Με το 65% του εκλογικού σώματος να εναντιώνεται στην νεκρόκασα της Ελλάδας που λέγεται Μνημόνιο πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες να ολοκληρωθεί η έξοδος από αυτό . Η αποβολή του ΔΝΤ είναι εθνικός στόχος. Η εισβολή του σε κάθε χώρα έχει αποτελέσματα πολέμου χωρίς βόμβες.

Όμως η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας είναι ο μεγαλύτερος στόχος . Η ταχεία αναδιάρθωση της χώρας με τεχνικούς όρους πρέπει να ξεκινήσει αμέσως. Ούτε ξένους επιτρόπους χρειαζόμαστε , ούτε θεόσταλτους σωτήρες . Η κοινή λογική και μερικές φυλακίσεις για παραδειγματισμό είναι αρκετές για ξεκίνημα .
Μεγάλες τομές όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι επιβεβλημένες , η εξασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα βασικών υποδομών όπως το νερό και η συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα τους . To ίδιο για τα δημόσια δίκτυα , προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοώ αποκλειστικά τα καλώδια του ρεύματος , τις γραμμές του σιδηροδρόμου , τα εθνικά οδικά δίκτυα και τις βασικές τηλεφωνικές υποδομές . Το μέγεθος του Δημόσιου τομέα πρέπει να οριστεί Συνταγματικά το ίδιο και το μέγιστο ύψος του Δημόσιου και ιδιωτικού χρέους .
Όμως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η πάταξη της διαφθοράς θα απελευθερώσουν πραγματικά την χώρα από την μέγγενη των τοκογλύφων . Δεν μπορεί μια χώρα που είναι τρικοστή στην παγκόσμια κατάταξη με βάση το ΑΕΠ να είναι στην ενενηκοστή θέση της ανταγωνιστικότητας και της διαφθοράς . Αυτά από μόνα τους εκτός από τεράστια ντροπή είναι και οι βάσεις μελλοντικής εξαθλίωσης.
Δουλειά , θέληση και πατριωτισμός χρειάζεται . Ούτε μεσσίες , ούτε χαρισματικοί ηγέτες είναι απαραίτητοι. Χορτάσαμε από τούτους σαράντα χρόνια τώρα. Ας διεκδικήσουμε το αυτονόητο που είναι μια ευνομούμενη πολιτεία , αξιοκρατίας και δικαιοσύνης .
Είμαστε στη ζώνη του λυκόφωτος το σκοτάδι δεν έφυγε ακόμα . Θέλει μεγάλη προσπάθεια ακόμα να αποδράσουμε στο φώς . Ας έχουμε τα μάτια ανοικτά και τις αισθήσεις σε εγρήγορση μπρός στους νέους "μεσσίες".
Γεωργιάδης Ανέστης
paragoume.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: